Kabak Tatlısı Tarifi
Kabak Tatlısı tarifi: Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram bal kabağı (temizlenmiş, yıkanıp doğranmış)
- 2 su bardağı toz şeker
- 2-3 adet karanfil (arzuya göre)
- 1 adet çubuk tarçın (arzuya göre)
Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye bal kabağı koyulup üzerine şeker dökülür.
- Tencerenin kapağı kapatılır ve 2 saat suyunu salması için bir kenarda bekletilir.
- Süre sonunda tencere ocağa alınıp harlı ateşte kaynatılır.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Dileyen fırında da pişirebilir.
- Pişip soğuyunca istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.
Kabak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Bal kabağı kabukları temizlenmiş pişirilecek haliyle 1 kilo olmalı.