Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı tarifi: Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram bal kabağı (temizlenmiş, yıkanıp doğranmış)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2-3 adet karanfil (arzuya göre)
  • 1 adet çubuk tarçın (arzuya göre)

Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye bal kabağı koyulup üzerine şeker dökülür.
  • Tencerenin kapağı kapatılır ve 2 saat suyunu salması için bir kenarda bekletilir.
  • Süre sonunda tencere ocağa alınıp harlı ateşte kaynatılır.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Dileyen fırında da pişirebilir.
  • Pişip soğuyunca istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.

Kabak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Bal kabağı kabukları temizlenmiş pişirilecek haliyle 1 kilo olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025