Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Tarator Tarifi

Kabak Tarator

Kabak Tarator Tarifi

Kabak Tarator tarifi: Kabak Tarator için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Tarator nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Tarator yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet büyük boy kabak
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç ceviz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam taze nane
  • 5-6 dal taze soğan
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Kabak Tarator tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağını bir tavaya alın yüksek ateşte minikçe doğradığınız taze soğanları çevirin.
  • Kabakların suyunu güzelce sıkın. (Gerekiyorsa 2-3 seferde hiç suyu kalmayıncaya dek)
  • Kabakları tavaya alın ve yüksek ateşte suyunu salmadan-çok karıştırmadan güzelce renklerinin solmasını-yumuşamasını sağlayın.
  • Ezilmiş sarımsakları ekleyin biraz daha çevirin. Ocaktan almadan en son tuz ve karabiberini ekleyin.
  • Ayrı bir karıştırma kasesinde süzme yoğurt ve labneyi çırpın (labne yoksa mayonez de olur) gerekirse biraz da tuz ve karabiber bu karışıma eklenebilir.
  • Ilınan kabaklı karışımı, elinizle iri parçalara böldüğünüz cevizi, ince kıyım taze nane ve dereotunu ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Servis tabağına aldıktan sonra üzerine güzel bir sızma zeytinyağı ekstra ceviz, dereotu ve taze nane ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025