Kabak Tarator Tarifi
Kabak Tarator tarifi: Kabak Tarator için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Tarator nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Kabak Tarator yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy kabak
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç ceviz
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam taze nane
- 5-6 dal taze soğan
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Kabak Tarator tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını bir tavaya alın yüksek ateşte minikçe doğradığınız taze soğanları çevirin.
- Kabakların suyunu güzelce sıkın. (Gerekiyorsa 2-3 seferde hiç suyu kalmayıncaya dek)
- Kabakları tavaya alın ve yüksek ateşte suyunu salmadan-çok karıştırmadan güzelce renklerinin solmasını-yumuşamasını sağlayın.
- Ezilmiş sarımsakları ekleyin biraz daha çevirin. Ocaktan almadan en son tuz ve karabiberini ekleyin.
- Ayrı bir karıştırma kasesinde süzme yoğurt ve labneyi çırpın (labne yoksa mayonez de olur) gerekirse biraz da tuz ve karabiber bu karışıma eklenebilir.
- Ilınan kabaklı karışımı, elinizle iri parçalara böldüğünüz cevizi, ince kıyım taze nane ve dereotunu ekleyerek güzelce karıştırın.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine güzel bir sızma zeytinyağı ekstra ceviz, dereotu ve taze nane ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.