Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Tabanlı Unsuz Pizza Tarifi

Kabak Tabanlı Unsuz Pizza

Kabak Tabanlı Unsuz Pizza Tarifi

Kabak Tabanlı Unsuz Pizza tarifi: Kabak Tabanlı Unsuz Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Tabanlı Unsuz Pizza nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Tabanlı Unsuz Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet kabak (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı badem unu
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri (ya da kaşar peyniri)
  • 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan (ya da eski kaşar)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz

Kabak Tabanlı Unsuz Pizza tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tülbent veya havlu kağıt yardımıyla rende kabakların suyunu iyice sıkıyoruz. Öyle bir sıkıyoruz ki, bu işlem bittiğinde yaklaşık 1 bardak kabağımız kalıyor.
  • Bu 1 bardak kabağa maydanoz, yumurta, badem unu, rende mozzarella veya kaşar peynirinin 1/4ünü ve baharatları ekleyip bir spatulayla iyice karıştırıyoruz.
  • Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarıyor ve bir dikdörtgen elde edecek şekilde yayıyoruz.
  • 220C fırında 15 dakika pişirdikten sonra dikkatlice pizzanın diğer tarafını çeviriyor, üzerine kalan mozzarella ve parmesanı (ya da eski kaşar) ekledikten sonra 8-10 dakika daha pişiriyoruz.
  • Üzerini dilersek biraz da taze fesleğenle süsleyip hemen dilimliyor, soğutmadan, peynirler donmadan servis ediyoruz. Afiyetler olsun!

Kabak Tabanlı Unsuz Pizza tarifinin püf noktası nedir?

Katı bir ketojenik diyet yapmıyor veya glutensiz beslenmiyorsanız tam buğday unu da kullanabilirsiniz badem unu yerine.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025