Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Sıyırma Tarifi

Kabak Sıyırma

Kabak Sıyırma Tarifi

Kabak Sıyırma tarifi: Kabak Sıyırma için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Sıyırma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Sıyırma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet limonun suyu
  • 1/4 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Kabak Sıyırma tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce kabakları sebze soyacağı ile ince ince kesiyoruz.
  • Tavaya zeytinyağını, küp küp (yemeklik) doğranmış soğanları ve ince ince doğradığımız sarımsakları ekleyip kavuruyoruz.
  • Yıkamış olduğumuz pirinçleri ve tuzu ilave edip soğanlarla 3-4 dakika harmanladıktan sonra üzerine 1 su bardağı kaynar suyu ekliyoruz.
  • Son olarak kestiğimiz kabakları ve limon suyunu ilave ediyoruz. Kısık ateşte kabakları çok fazla yumuşatmadan pişiriyoruz.
  • Ocaktan almadan önce incecik kıydığımız dereotunu ilave edip ocağın altını kapatıyoruz. Biraz zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabak Sıyırma tarifinin püf noktası nedir?

Kabakların çekirdekli kısımlarını doğramayın. Daha güzel görünmesi için kabakları soymadan dilimleyin.

Kabak Sıyırma tarifi için servis önerisi

Sıcak yada soğuk servis edebilirsiniz. Özellikle balığın yanında meze olarak servis edilebilinir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025