Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Sıyırma Tarifi

Kabak Sıyırma

Kabak Sıyırma Tarifi

Kabak Sıyırma tarifi: Kabak Sıyırma için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Sıyırma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Sıyırma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet sakız kabak
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1-2 tutam dereotu
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limonun suyu
  • 1/2 çay bardağı su

Kabak Sıyırma tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları sebze soyacağı ile ince uzun dilimliyoruz ve çekirdekli kısımları kullanmıyoruz.
  • Tavaya doğradığımız soğanı alıp soteliyoruz. Üzerine dereotu hariç tüm malzemeyi ekleyip bir iki dakika soteliyoruz.
  • Az miktar su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı pişiriyoruz. (İhtiyaç duyarsanız biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz pişerken)
  • Ocaktan almadan bir iki dakika önce doğranmış dereotunu da ilave edip soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025