Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Sıyırma Tarifi

Kabak Sıyırma

Kabak Sıyırma Tarifi

Kabak Sıyırma tarifi: Kabak Sıyırma için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Sıyırma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Sıyırma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet kabak
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 demet dereotu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Kabak Sıyırma tarifi nasıl yapılır?

  • 4 adet kabağı soyacak yardımı ile bitince kadar soyun. Üzerine 1/2 limon suyunu sıkın ve karıştırın.
  • Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ye yarım ay şeklinde doğranmış soğanlarınızı ekleyerek kavurun.
  • Üzerine kabakları ilave ederek kapağını kapatın. Suyunu salıncaya kadar bir süre pişirin.
  • Daha sonra içine 1 yemek kaşığı pirinç, tuz, Karabiber, 1 çay bardağı su, ve yarım kalan limonu da ekleyerek karıştırın.
  • Pirinçler pişip suyunu çekince altını kapatarak, ince kıyılmış dereotunu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabak Sıyırma tarifinin püf noktası nedir?

Süzme yoğurtla mükemmel olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025