Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Şayan Tarifi

Kabak Şayan

Kabak Şayan Tarifi

Kabak Şayan tarifi: Kabak Şayan için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Şayan nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Şayan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet rendelenmiş kabak
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (yoğurt için)
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1/2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1/2 yemek kaşığı pul biber

Kabak Şayan tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte rendelenmiş kabakları soteleyin. Suyunu salıp çektikten sonra ocaktan alın.
  • Ayrı bir küçük tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı, kuru nane ve pul biberle birlikte dövülmüş cevizleri kavurun ve ocaktan alın.
  • Ardından bir kasede süzme yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Pişirmiş olduğunuz kabakların 3'te 1'ini yoğurdun içerisine ilave edin ve  1 çay kaşığı tuz ekleyip güzelce karıştırın.
  • Kabaklı yoğurt karışımını servis edeceğiniz tabağa alın.
  • Üzerine geriye kalan kabakları ve kavurduğunuz baharatlı cevizi ekledikten sonra kabak şayan hazır. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025