Kabak Şayan Tarifi
Kabak Şayan tarifi: Kabak Şayan için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Şayan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kabak Şayan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet rendelenmiş kabak
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (yoğurt için)
- 1 kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1/2 yemek kaşığı kuru nane
- 1/2 yemek kaşığı pul biber
Kabak Şayan tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte rendelenmiş kabakları soteleyin. Suyunu salıp çektikten sonra ocaktan alın.
- Ayrı bir küçük tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı, kuru nane ve pul biberle birlikte dövülmüş cevizleri kavurun ve ocaktan alın.
- Ardından bir kasede süzme yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Pişirmiş olduğunuz kabakların 3'te 1'ini yoğurdun içerisine ilave edin ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip güzelce karıştırın.
- Kabaklı yoğurt karışımını servis edeceğiniz tabağa alın.
- Üzerine geriye kalan kabakları ve kavurduğunuz baharatlı cevizi ekledikten sonra kabak şayan hazır. Afiyet olsun!