Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Sarma Tarifi

Kabak Sarma

Kabak Sarma Tarifi

Kabak Sarma tarifi: Kabak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet kabak
  • 150 gram dana kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2-3 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Kabak Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları soymadan ince şeritler halinde kesin.
  • Kabakların üzerine tuz ve zeytinyağı ekleyip fırında hafif kızarana kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin.
  • İç harç için soğanı yağda kavurun. Kıyma, domates sosu ve baharatları ekleyip hazırlayın.
  • İç harcı, pişirdiğiniz kabakların içine koyarak sarın ve bir tepsiye dağılmayacak şekilde dizip tekrar 10-15 dakika, üzerleri kızarana kadar fırına verin.
  • Piştikten sonra biraz dinlendirip sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025