Kabak Sandal Tarifi
Kabak Sandal tarifi: Kabak Sandal için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Sandal nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Kabak Sandal yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kabak
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber (karabiber ve tuz)
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gram kaşar peyniri
Kabak Sandal tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları ortadan ikiye ayırıp içini kaşık yardımıyla oyun. Kaynayan su içine kabakları bırakıp 10 dakika haşlayın.
- Bu arada tavuk göğsü, soğan ve biberleri kavurun.
- Haşlanan kabakların içlerini tavuklu karışım ile doldurun.
- Beşamel sosu için tereyağı ve sıvıy ağını eritip unu koyun ve 2-3 dakika kavurun. Ardından yavaş yavaş sütü ekleyip en son tuz ve karabiberini ekleyin.
- Hazır olan beşamel sosu kabakların üzerine dökün.
- Rendelenmiş kaşar peynirleri her bir kabak üzerine serpiştirip fırına verin. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Kabak Sandal tarifinin püf noktası nedir?
Kabakları fırında biraz sıvıyağ ile yağlayıp pişirmek yerine haşlayarak yapınca lezzetini kaybetmiyor aksine daha güzel bir lezzet ortaya çıkıyor.