Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Musakka Tarifi

Kabak Musakka

Kabak Musakka Tarifi

Kabak Musakka tarifi: Kabak Musakka için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Musakka nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Musakka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet orta boy kabak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 300 gram kıyma
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 su bardağı sıcak su

Kabak Musakka tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanın kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. Kabakları da yıkayın ve halka halka doğrayın.
  • Zeytinyağını yapışmaz tabanlı bir tencereye alın ve soğanları pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından içine kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp tekrar çekene dek, ara ara karıştırarak kavurun.
  • Bu sırada domatesleri küp küp doğrayın ve kıyma suyunu çektikten sonra domatesleri ilave edip, bu şekilde 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Doğradığınız kabakları da ekleyin ve 3 dakika kadar bu şekilde kavurduktan sonra suyunu, tuzunu, biberini de ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kıstıktan sonra yaklaşık 30 dakika, kabaklar iyice yumuşayana dek pişmeye bırakın.
  • Ocaktan almadan önce ince doğranmış dere otlarını da ekleyin, güzelce karıştırın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025