Kabak Meftune Tarifi
Kabak Meftune tarifi: Kabak Meftune için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Meftune nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kabak Meftune yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet kabak
- 200 gram kuşbaşı dana eti
- 50 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/4 su bardağı sumak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam tuz
- 3 diş sarımsak
Kabak Meftune tarifi nasıl yapılır?
- Sumağı bir kaseye alın ve üstüne biraz tuz serptikten sonra üstüne çıkacak kadar sıcak su ilave edip, bir kenarda beklemeye alın.
- Kabakları soyun ve küp küp doğrayın.
- Etleri bir kaba alın ve üstüne salça, tuz ve kırmızı biberi ekledikten sonra etleri güzelce ovun, salça her yerine güzelce yayılsın.
- Bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını aldıktan sonra etleri ekleyin ve 3 dakika kadar sürekli karıştırarak etinizi kavurun.
- Doğradığınız kabakları da ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
- Suyun içinde beklemiş olan sumağın suyunu tencerenin içine süzün. Yani sumakları değil sadece sumağın rengini verdiği suyu tencereye alacaksınız.
- Üstüne 1 su bardağı kadar daha sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte etler yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
- Etler güzelce piştikten sonra yemeğinizi bir servis tabağına alın ve üstüne sarımsak rendeledikten sonra sıcak sıcak servis edin.
Kabak Meftune tarifinin püf noktası nedir?
Tarifin orjinalinde kış kabağı (bal kabağı da) kullanılıyor ancak biz bulunmasının kolay olması için klasik kabak ile hazırladık. Siz dilerseniz kış kabağı ile de hazırlayabilirsiniz.