Kabak Lazanya Tarifi
Kabak Lazanya tarifi: Kabak Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Lazanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Kabak Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Harç için:
- 1 adet büyük boy kabak
- 350 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı karabiber
- 1 tutam muskat cevizi rendesi
- 1 tutam tuz
Üzerine:
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Kabak Lazanya tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları şeritler halinde kesip bir kaç damla zeytinyağı damlattığımız ızgara tavada pişirelim.
- Kıymalı harç için brunoaz doğranmış soğanları zeytinyağı ile kavuralım. Üzerine rendelenmiş havucu da ekleyerek kapağını kapatıp pişirelim.
- Kıymayı da ekledikten sonra suyunu çekene kadar kavuralım.
- Kıyma kavrulunca geri kalan malzemeleri de ekleyerek kıymalı harcımızı tamamlayalım.
- Beşamel sos için tencereye tereyağını ekleyerek erimesini sağlayalım. Unu ilave edelim, hafif pembeleşsin.
- Hızlıca sütü ekleyelim zaten hemen kıvam alacaktır. Baharatları ve tuzu da ekledikten sonra sosumuzu tamamlayalım.
- Şimdi sıra birleştirme kısmında. Uygun bir fırın kabına önce bir sıra kabak dizelim.
- Üzerine beşamelin yarısını sürelim. Sosun üzerine de kıymalı harcın yarısını yayalım.
- Tekrar kabakları dizelim, beşamel ve kıymalı harcı da yaydıktan sonra en üste kaşar rendeleyelim ve taze kekik yerleştirip 180 derecede kaşar peynir eriyip kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.