Kabak Kızartması Tarifi
Kabak Kızartması tarifi: Kabak Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kabak Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kabak
- 125 gram un (1 su bardağından 1 parmak az)
- 2,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çimdik beyaz biber
- 1 çimdik paprika biber
- 1 su bardağı kızartma yağı
Kabak Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları fırçalayarak yıkayın, kabuklarını soymayın.
- Sap kısmını kesin ve enine ortadan ikiye bölün. Sonra boyuna ince ince dilimler kesin.
- Yağı kızdırmak için kızartma tenceresine alın ve altını orta-yüksek ateşte açın.
- Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın. Beyazını ayrı bir kapta köpürtün, sarısını un, süt, kabartma tozu ve baharatlarla iyice karıştırın.
- Köpüren beyazı da söndürmeden diğer karışıma ekleyin ama çok karıştırmayın. Akıcı boza kıvamında bir kızartma hamuru elde etmiş olmalısınız.
- Kabak dilimlerini bu hamura bulayıp iyice kızmış olan yağa atın. Altın rengi olana kadar kızartın.
- Fazla yağını kağıt havlu üzerinde emdirdikten sonra servis tabağına alın.
Kabak Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Unu ve kabartma tozunu eleyerek kullanın.
Kabak Kızartması tarifi için servis önerisi
Yanına taze naneli veya dereotlu yoğurt sos hazırlayabilirsiniz.