Kabak Kavurma Tarifi
Kabak Kavurma tarifi: Kabak Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Kavurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Kabak Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kabak
- 1 adet küçük boy havuç
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı beyaz biber
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Kabak Kavurma tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları yemeklik, sarımsakları minik minik doğrayın.
- Kabakların ortadaki çekirdekli kısmını almadan, sadece kenarlarını boydan boya kesin ve her uzun parçayı enine verev verev kesin.
- Domatesin çekirdekli kısımlarını atın, etli kısımlarını küp küp doğrayın.
- Havuçları ve kırmızı biberi de ufak ufak küp küp doğrayın.
- Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
- 2-3 dakika kavurduktan sonra sarımsakları, havuç ve biberi de ekleyin.
- 5-6 dakika boyunca orta ateşte kavurarak pişirin.
- Domatesleri ekleyin ve hafif diriliklerinin gitmesini bekleyin.
- Domatesler de yumuşayınca kabakları ekleyin ve 5-6 dakika kadar kavurun.
- Sonra altını kısıp, içerisine 2-3 yemek kaşığı su ve baharatları(tuz, biber) ekleyerek. 3 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
- İster sıcak ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Kabak Kavurma tarifinin püf noktası nedir?
Eğer sebzeleri hafif sert sevmiyorsanız, tencerenin kapağını kapattıktan sonra 6 dakika kadar pişirin. Ama unutmayın ki az pişmeleri hem renkleri hem de besleyicilikleri açısından çok daha iyi.