Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Kavurma Tarifi

Kabak Kavurma

Kabak Kavurma Tarifi

Kabak Kavurma tarifi: Kabak Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet kabak
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı beyaz biber
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

Kabak Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları yemeklik, sarımsakları minik minik doğrayın.
  • Kabakların ortadaki çekirdekli kısmını almadan, sadece kenarlarını boydan boya kesin ve her uzun parçayı enine verev verev kesin.
  • Domatesin çekirdekli kısımlarını atın, etli kısımlarını küp küp doğrayın.
  • Havuçları ve kırmızı biberi de ufak ufak küp küp doğrayın.
  • Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
  • 2-3 dakika kavurduktan sonra sarımsakları, havuç ve biberi de ekleyin.
  • 5-6 dakika boyunca orta ateşte kavurarak pişirin.
  • Domatesleri ekleyin ve hafif diriliklerinin gitmesini bekleyin.
  • Domatesler de yumuşayınca kabakları ekleyin ve 5-6 dakika kadar kavurun.
  • Sonra altını kısıp, içerisine 2-3 yemek kaşığı su ve baharatları(tuz, biber) ekleyerek. 3 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
  • İster sıcak ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Kabak Kavurma tarifinin püf noktası nedir?

Eğer sebzeleri hafif sert sevmiyorsanız, tencerenin kapağını kapattıktan sonra 6 dakika kadar pişirin. Ama unutmayın ki az pişmeleri hem renkleri hem de besleyicilikleri açısından çok daha iyi.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025