Kabak Karnıyarık Tarifi
Kabak Karnıyarık tarifi: Kabak Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Kabak Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy kabak
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet orta boy domates
- 1/2 demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük boy kase rendelenmiş sarımsak
Kabak Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları yıkadıktan sonra, yüzeyine çatalla dikey çizikler atıp, ikiye kesiyoruz.
- 8 parça kabağı geniş bir tencereye dizip, üzerine bir bardak kaynar su döküp, kapağı örtüp 5 dakika pişiriyoruz.
- Kabaklar suyu çekti ve biraz yumuşadı, onları fırınlayacağımız tepsiye alalım.
- Şimdi iç harcı için, zeytinyağına minik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip ağır ateşte 3-5 dakika kapağı kapatıp pişiriyoruz.
- Kıymayı ilave edip, çeviriyoruz. Salçayı ekliyoruz, 2-3 dakika da öyle dursunlar.
- Küp doğranmış domatesler, tuz, karabiber ilavesinin ardından yarım bardak su. 2-3 dakika da onlar dursun.
- Tepsiye dizdiğimiz kabakların içini bıçak ya da çatal yardımıyla biraz oyalım. Kıymalı harcımızı kabaklara paylaştıralım.
- Doğranmış maydanozlar ve en son rendelenmiş kaşarları da ekleyelim. 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim. İşte bu kadar. Afiyet olsun.
Kabak Karnıyarık tarifinin püf noktası nedir?
Suyuna banacağımız bir yemek değil ama kabağın hafif lezzetinin yanına ekşi mayalı ekmek çok güzel gider, bir de ev yoğurdu. İster diyet menü ister yanına pilavla ana menü.