Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Kalye Tarifi

Kabak Kalye

Kabak Kalye Tarifi

Kabak Kalye tarifi: Kabak Kalye için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Kalye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Kalye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet kabak
  • 100 gram mantar
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 demet ıspanak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 100 gram kaşar peyniri

Kabak Kalye tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları güzelce yıkayın ve boylamasına ortadan ikiye kesin. İç kısmını bir oyacak ya da kaşık yardımıyla çıkarın.
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayıp tuz ve karabiber serpin. Güzelce ovarak yayın. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin üzerine kabakları yerleştirin.
  • 180 derecede hafif yumuşayana kadar 15 dakika kadar pişirin.
  • Bir tavanın içerisine kalan zeytinyağını alın ve mantarları soteleyin. Ardından minik doğranmış kırmızı soğanları ilave edin. Sotelemeye devam edin.
  • Son olarak ıspanakları da ekleyerek pişirin. Tuz ve karabiberini ekleyerek ocaktan alın.
  • Fırından çıkardığınız kabakların içlerini harçla doldurun. Ardından fırına verin. 5-10 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra üzerine kaşar peyniri serpip birkaç dakika daha fırınlayın. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

Kabak Kalye tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz peynir miktarını arttırarak ya da iç harcını kıyma ya da farklı sebzelerle çeşitlendirerek de deneyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025