Kabak, Havuç ve Kaşarlı Omlet Tarifi
Kabak, Havuç ve Kaşarlı Omlet tarifi: Kabak, Havuç ve Kaşarlı Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak, Havuç ve Kaşarlı Omlet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet orta boy
Kabak, Havuç ve Kaşarlı Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı süt
- Yarım adet kabak
- Yarım adet havuç
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kabak, Havuç ve Kaşarlı Omlet tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce kabak ve havucu yıkayıp soyduktan sonra ortadan ikiye bölerek rendeleyin.
- Sıvı yağını tavaya ekleyip rendelediğiniz havuç ve kabakları pişirin.
- Kabaklar pişerken boş bir kaba yumurta tuz ve sütü ekleyip iyice çırpın.
- Daha sonra bu karışıma pişirdiğiniz kabak, havuç ve rendelediğiniz kaşarı ekleyin.
- Tüm karışımı güzelce karıştırın.
- Geniş bir tavaya tereyağı ekleyin.Tereyağ eriyince karışımı dökün.
- Omletin ön tarafı piştiğinde bir tabak yardımı ile çevirerek arka tarafını da pişirin.
- Piştikten sonra isteğe bağlı olarak üzerine kaşar ve dereotu ekleyerek servise hazır edin. Afiyet olsun.
Kabak, Havuç ve Kaşarlı Omlet tarifinin püf noktası nedir?
Yumurtayı çok fazla çırpmalısınız.