Kabak Flan Tarifi
Kabak Flan tarifi: Kabak Flan için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Flan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kabak Flan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy kabak
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1/2 küçük paket krema
- 5-6 yaprak fesleğen
- 1/2 çay kaşığı tuz
Kabak Flan tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları iri parçalara bölüp, yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan kabakların suyunu iyice süzün ve kurulayın.
- Kabakları ve bütün diğer malzemeleri rondoya atıp, mümkün olduğunca pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
- Karışımı, yağlanmış tek kişilik fırın kaplarına koyup, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkıp soğuyunca, buzdolabına atın. Birkaç saat dinlensin.
- Minik kapları servis tabaklarına ters çevirerek, kabak flanı çıkarın ve sunuma hazırlayın.
Kabak Flan tarifinin püf noktası nedir?
Kabakların kabuklarını soymayın ki yemeğin rengi daha yeşil olsun.
Kabak Flan tarifi için servis önerisi
Üzerine balzamik sirke damlatıp, parmesan peyniri serperek sunabilirsiniz.