Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Çorbası Tarifi

Kabak Çorbası

Kabak Çorbası Tarifi

Kabak Çorbası tarifi: Kabak Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 3 su bardağı süt
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kabak Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı ve sıvıyağı tencereye aldıktan sonra unu ekleyin ve un pembeleşip kokusu çıkana dek kavurun.
  • Kavurduğunuz una bir çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmasına özen gösterin.
  • Suyunu da ekledikten sonra kaynayana dek karıştırın. Kaynamaya başlayınca, güzelce yıkayıp, irice doğradığınız kabakları içine atın ve kabaklar yumuşayan dek pişmeye bırakın.
  • Kabaklar yumuşayınca çorbanızı ateşten alın ve el blenderı yardımı ile pürüzsüz bir hale getirin.
  • İçine baharatlarını ve incecik doğradığınız dereotunu da ekleyip karıştırın.
  • Servis ederken üstüne tereyağında kızdırdığınız toz kırmızı biberi ekleyin ve servis edin. Afiyetler olsun!

Kabak Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Çorbanıza süt yerine dilerseniz krema da ilave edebilirsiniz.

Kabak Çorbası tarifi için servis önerisi

Kızarmış ekmekle ve fırınlanmış kabak dilimleriyle servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025