Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Cipsi Tarifi

Kabak Cipsi

Kabak Cipsi Tarifi

Kabak Cipsi tarifi: Kabak Cipsi için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Cipsi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Cipsi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet orta boy kabak
  • 2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Kabak Cipsi tarifi nasıl yapılır?

  • Bol suda yıkayıp, kuruladığınız kabakları olabildiğince ince zar gibi halka halka dilimleyin. Gerekirse özel bir rende ya da aparat kullanın.
  • Aynı zamanda eşit olarak pişmeleri ve içlerindeki suyu bırakmaları için kabakların fırın tepsisinde üst üste gelmemesi çok önemli.
  • Bunun için iki adet fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Kabak dilimlerini tek sıra olacak şekilde dizin.
  • Üzerlerine bir fırça yardımıyla ayçiçek yağı sürün. Toz parmesan serpiştirin. Deniz tuzu ve kırmızı toz biber ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
  • Kalorisi çok daha düşük olan kabak cipsini, sevimli bir atıştırmalık olarak arzu ettiğiniz her yerde ve saatte tüketin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Kabak Cipsi tarifinin püf noktası nedir?

Arzu ettiğiniz kuru baharatları ekleyebilirsiniz.

Kabak Cipsi tarifi için servis önerisi

Kabak cipsini hazırladığınız yoğurt sos ile ikram edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025