Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Çintmesi Tarifi

Kabak Çintmesi

Kabak Çintmesi Tarifi

Kabak Çintmesi tarifi: Kabak Çintmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Çintmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Çintmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet kabak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 adet kiraz domates

Kabak Çintmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru soğanın kabuğunu soyun ve yarım halka şeklinde doğrayın. Sarımsakları da soyun ve ince ince doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını alın, hafifçe kızdıktan sonra doğradığınız soğanları ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından ince kıyılmış sarımsakları da ekleyin. Sarımsakların kokusu çıkınca içerisine bir çatal yardımıyla dış kabuklarını çizdiğiniz ve küp küp doğradığınız kabakları da ilave edin.
  • Güzelce karıştırıp, baharatlarını ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve altını kısın. Bu şekilde ara ara karıştırarak yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
  • Kabaklarınızın yumuşayıp yumuşamadığını bir çatalla kontrol edin ve piştiklerinde bir servis tabağına alın, üstlerini çeri domateslerle süsleyin ve servis edin.

Kabak Çintmesi tarifinin püf noktası nedir?

Bu yemeğin lezzetini veren en önemli noktası tamamen kendi suyuyla ve ağır ateşte pişmesi.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025