Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi

Kabak Çiçeği Kızartması

Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi

Kabak Çiçeği Kızartması tarifi: Kabak Çiçeği Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Çiçeği Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Çiçeği Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kabak için:

  • 15 adet kabak çiçeği
  • 1 kase lor peyniri (ya da beyaz peynir)
  • 1/2 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2-3 dal dereotu
  • 1 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Tempura sosu:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 şişe maden suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Kabak Çiçeği Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak kabak çiçeğinin dışındaki yeşilliklerini koparıp ve sapını kısaltıyoruz.
  • İç kısmını da temizleyip nazikçe içini ve dışını temizliyoruz.
  • İç harcı için tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Tempura sosu içinde tüm malzemeleri bir kaseye alıp yoğun boza kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
  • Yapraklar yırtılmadan nazikçe içini doldurup yapraklarını katlayarak kapatıyoruz.
  • Tempura sosa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025