Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi
Kabak Çiçeği Kızartması tarifi: Kabak Çiçeği Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Çiçeği Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kabak Çiçeği Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kabak için:
- 15 adet kabak çiçeği
- 1 kase lor peyniri (ya da beyaz peynir)
- 1/2 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 2-3 dal dereotu
- 1 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Tempura sosu:
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1/2 şişe maden suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Kabak Çiçeği Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak kabak çiçeğinin dışındaki yeşilliklerini koparıp ve sapını kısaltıyoruz.
- İç kısmını da temizleyip nazikçe içini ve dışını temizliyoruz.
- İç harcı için tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
- Tempura sosu içinde tüm malzemeleri bir kaseye alıp yoğun boza kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
- Yapraklar yırtılmadan nazikçe içini doldurup yapraklarını katlayarak kapatıyoruz.
- Tempura sosa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun.