Kabak Borani Tarifi
Kabak Borani tarifi: Kabak Borani için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Borani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kabak Borani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet sakız kabak
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam toz kırmızı biber
- 6 su bardağı kaynar su
- 4 adet kurutulmuş biber
Kabak Borani tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları yıkayın, kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın.
- Etleri iyice kızdırdığınız bir çelik tencereye alın ve etler suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun. Etler iyice kavrulduklarında içine 3 kaşık kadar sıvı yağ ekleyin ve doğradığınız soğan ve sarımsakları ilave edin.
- Güzelce karıştırın ve doğradığınız kabakları da ekleyin.
- Birkaç dakika kavurduktan sonra, haşlanmış nohutları ilave edin ve 6 su bardağı kaynar su ekleyerek güzelce karıştırın.
- Su kaynamaya başladıktan sonra, 2 kepçe kadar suyundan alın ve süzme yoğurtla karıştırın. Yemeğin suyuyla karıştırdığınız süzme yoğurdu yavaş yavaş ve yemeği sürekli karıştırarak ekleyin.
- Tuzunu da ekledikten sonra, kurutulmuş biberleri de içine atın ve altını kısıp, etler yumuşayana dek yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakın.
- Yemeğiniz piştikten sonra, ayrı bir tavada 4 kaşık kadar sıvı yağı kızdırın ve içine 1 tutam toz kırmızı biber atın. Bu yağlı biber karışımını da tencereye ilave edin ve ocağın altını kapatın.
- Servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis edin. Dilerseniz üstüne toz kırmızı biber de serpebilirsiniz.
Kabak Borani tarifinin püf noktası nedir?
Tarifin orijinalinde bal kabağı ve tuzlu yoğurt kullanılıyor. Temin edebilirsiniz, o şekilde de yapabilirsiniz.