Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Balığı Tarifi

Kabak Balığı

Kabak Balığı Tarifi

Kabak Balığı tarifi: Kabak Balığı için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Balığı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Balığı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet kabak
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 şişe soda
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Kabak Balığı tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları güzelce yıkayın saplarını kesin ve uzunlamasına olacak şekilde her bir kabağı 4’e kesin.
  • Bir tencereye bolca su ve bir tutam tuz koyun ve tenceredeki su kaynamaya başladıktan sonra kestiğiniz kabakları bu suyun için atın.
  • Yaklaşık 7 dakika haşlayın ve sudan alıp, süzülmeleri için bir havlu kâğıdın üstüne koyun.
  • Bir kaba yumurtayı ve sodayı alıp güzelce çırpın. İçine tuz ve karabiber de ekleyin.Diğer bir kaba da galeta ununu alın.
  • Haşlanmış ve soğumuş olan kabakları önce yumurtalı karışıma ardından da galeta ununa batırıp, yağlı kâğıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika kadar pişirin ve fırından alın.
  • Kabakları bir servis tabağına aldıktan sonra üstlerine sarımsaklı yoğurt gezdirin, kuru nane ile de süsleyip servis edin.

Kabak Balığı tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz kabakları bu şekilde hazırladıktan sonra derin yağda kızartıp o şekilde de pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025