Jöleli Pasta Tarifi
Jöleli Pasta tarifi: Jöleli Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Jöleli Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Jöleli Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5-2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Krema İçin:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Sos İçin:
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Jöleli Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kek yapımı için karıştırma kabına şeker ve yumurtayı alın, şeker eriyene kadar iyice çırpın. Üzerine sıvı malzemeleri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Unu azar azar ekleyin, karıştırın ve kabartma tozuyla vanilyayı ekleyin. Karıştırmaya devam edin.
- Yağlanmış tart kalıbına harcı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kek soğuduktan sonra ters çevirip kalıbın içerisinden çıkarın.
- Daha sonra krema yapımı için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın ve ocağa alın.
- Göz göz olunca ocaktan alın, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kalıptan çıkardığınız kekin üzerine dökün, iyice yayın.
- Son olarak bir sos tenceresine tereyağı hariç tüm malzemeleri alın, kısık ateşte pişirin.
- Tereyağını ekleyip karıştırın. Pişen sosu kremanın üzerine yavaşça dökün ve yayın. Afiyet olsun.
Jöleli Pasta tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine damla çikolata serpiştirip karpuz görünümü verebilirsiniz.