Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta tarifi: Jöleli Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Jöleli Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Jöleli Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5-2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema İçin:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Sos İçin:

  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Jöleli Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kek yapımı için karıştırma kabına şeker ve yumurtayı alın, şeker eriyene kadar iyice çırpın. Üzerine sıvı malzemeleri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Unu azar azar ekleyin, karıştırın ve kabartma tozuyla vanilyayı ekleyin. Karıştırmaya devam edin.
  • Yağlanmış tart kalıbına harcı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kek soğuduktan sonra ters çevirip kalıbın içerisinden çıkarın.
  • Daha sonra krema yapımı için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın ve ocağa alın.
  • Göz göz olunca ocaktan alın, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Kalıptan çıkardığınız kekin üzerine dökün, iyice yayın.
  • Son olarak bir sos tenceresine tereyağı hariç tüm malzemeleri alın, kısık ateşte pişirin.
  • Tereyağını ekleyip karıştırın. Pişen sosu kremanın üzerine yavaşça dökün ve yayın. Afiyet olsun.

Jöleli Pasta tarifi için servis önerisi

Dilerseniz üzerine damla çikolata serpiştirip karpuz görünümü verebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025