Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi

Jöleli İrmik Tatlısı

Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi

Jöleli İrmik Tatlısı tarifi: Jöleli İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Jöleli İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Jöleli İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket kakaolu bisküvi
  • 5 su bardağı vişne suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)

Jöleli İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, irmik, nişasta ve toz şeker tencere alınıp ocağa koyulur.
  • Kaynanana kadar karıştırarak pişirilir. Kek kalıbı ıslatılır ve içine dökülür.
  • Bisküviler muhallebinin içine batırılır. Soğumaya bırakılır.
  • İrmikli muhallebi donunca üzerinin jölesi hazırlanır.
  • Vişne kompostosu nişasta ile beraber tencereye alınır.
  • Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Koyulaşır pişince muhallebinin üzerine jöle dökülür. Soğumaya bırakılır.
  • Buzdolabında en az beş 6 saat bekletilir.
  • Kalıptan çıkarılır, servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025