Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi
Jöleli İrmik Tatlısı tarifi: Jöleli İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Jöleli İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Jöleli İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 7 yemek kaşığı irmik
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket kakaolu bisküvi
- 5 su bardağı vişne suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
Jöleli İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Süt, irmik, nişasta ve toz şeker tencere alınıp ocağa koyulur.
- Kaynanana kadar karıştırarak pişirilir. Kek kalıbı ıslatılır ve içine dökülür.
- Bisküviler muhallebinin içine batırılır. Soğumaya bırakılır.
- İrmikli muhallebi donunca üzerinin jölesi hazırlanır.
- Vişne kompostosu nişasta ile beraber tencereye alınır.
- Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Koyulaşır pişince muhallebinin üzerine jöle dökülür. Soğumaya bırakılır.
- Buzdolabında en az beş 6 saat bekletilir.
- Kalıptan çıkarılır, servis edilir. Afiyet olsun.