Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Jöleli Etimek Tatlısı Tarifi

Jöleli Etimek Tatlısı

Jöleli Etimek Tatlısı Tarifi

Jöleli Etimek Tatlısı tarifi: Jöleli Etimek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Jöleli Etimek Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Jöleli Etimek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 litre süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket çilekli jöle

Jöleli Etimek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şekeri tencereye alıp erimeye bırakalım. Şeker karamelize olup sarı rengi alınca üzerine sıcak suyu ekleyelim ve şeker çözünene kadar orta ateşte kaynatalım.
  • Etimekleri borcama ya da tepsiye dizelim. Üzerine hazırladığımız sıcak şerbeti gezdirelim, şerbet çekene kadar biz de pudingini hazırlayalım.
  • Pudingi pakette yazdığı gibi pişirelim ama sütünü 1 su bardağı eksik koyalım ki kıvamı biraz katı olsun. Ocağa alalım, sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşmasını bekleyelim.
  • Kaynamaya başlayıp göz göz olduğunda 1 paket vanilya ilave edelim. 2-3 dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım. Dizdiğimiz etimeklerin üzerine eşit miktarda döküp yayalım.
  • İlk sıcaklığı çıkıp ılındıktan sonra dolaba kaldıralım soğuması için. Bu sırada biz de krem şantiyi ve jöleyi, yine pakette yazıldığı gibi hazırlayalım.
  • Tatlının üst pudingi iyice soğuduktan sonra jölemizi dökelim ve buzdolabına koyalım.
  • Jöle donunca kaymağı da ister komple üzerine yayın ister benim yaptığım gibi sıkma torbasına koyup sunum yaparak servis edin. Afiyet olsun.

Jöleli Etimek Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Şerbeti dikkatlice karamelize edelim, yakmayalım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025