Jöleli Bisküvili Pasta Tarifi
Jöleli Bisküvili Pasta tarifi: Jöleli Bisküvili Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Jöleli Bisküvili Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Jöleli Bisküvili Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1 avuç dövülmüş fındık, ceviz veya badem (isteğe göre)
- 1 yemek kaşığı nişasta
Jölesi için:
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1,5 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
- 1,5 yemek kaşığı şeker
Ara katman için:
- 1 adet muz
- 1 adet elma
- 1 adet kivi
- 1 adet çilek
Jöleli Bisküvili Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Süt, un, şeker ve nişasta tencereye konur ve pişirilir. 2-3 dakika kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılır.
- 1 paket vanilya, kırılmış bisküvi ve dövülmüş badem/fındık muhallebiye eklenir ve karıştırılır. Muhallebi borcama ya da kelepçeli kaba dökülür.
- Muhallebi soğuduktan sonra isteğinize göre meyveler dilimlenir ve muhallebinin üzerine dizilir.
- Ayrı bir kapta portakal suyu, nişasta ve şeker pişirilir. Jöle kıvamı aldıktan sonra muhallebinin üzerine dökülür.
- 3-4 saat buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun
Jöleli Bisküvili Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebiyi kelepçeli kalıba dökmek isterseniz; muhallebiyi dökmeden önce kalıbı su ile ıslatın. Böylece servis ederken sorun yaşamayacaksınızdır. Pastanın ara katında elma, kivi, muz ve çileği çok yakıştırıyorum ve genellikle bu meyveleri kullanıyorum. Kullanacağınız meyveleri mevsime ve zevkinize göre değiştirebilirsiniz.