Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Jöle Dolgulu Kek Tarifi

Jöle Dolgulu Kek

Jöle Dolgulu Kek Tarifi

Jöle Dolgulu Kek tarifi: Jöle Dolgulu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Jöle Dolgulu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Jöle Dolgulu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt (1 /2 su bardağından 1 parmak fazla)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (Alabildiği kadar)

Krema için:

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 poşet toz krem şanti

Jölesi için:

  • 1 su bardağı çilek
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Jöle Dolgulu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kek pişirilir. Bütün malzemeler bir kapta iyice çırpılır. Yağlanmış donut kalıbına boşaltılır. 180 derecede fanlı ayarda pişirilir.
  • Krema için; krem şanti hariç bütün malzemeler koyu kıvam alana kadar hiç durmadan karıştırılır. Ilıyınca krem şanti eklenir ve mikser ile yüksek ayarda karıştırılır.
  • Fırından çıkan kek kalıptan yavaşça çıkarılır, ters çevrilir ve içerisine birer çay kaşığı krema koyulur.
  • Jölesi için; çilek, su, nişasta ve şeker bir tencereye koyulur. Blenderdan geçirilir ki çilekler ezilsin.
  • Jöle kıvamını alınca hafif ılıması beklenir. Sonra jöle de kremanın üzerine birer tatlı kaşığı kadar eklenir. Servise hazır, afiyet olsun.

Jöle Dolgulu Kek tarifinin püf noktası nedir?

Krema topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirilmeli. Çilekleri iyice ezmelisiniz ki pütür pütür olmasın. Kek çok çabuk pişiyor sürekli kontrol etmelisiniz. Kürdan testi yapmayı unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025