Japon Usulü Cheesecake Tarifi
Japon Usulü Cheesecake tarifi: Japon Usulü Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Japon Usulü Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Japon Usulü Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram krem peynir
- 50 ml. süt
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
Japon Usulü Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Krem peyniri ve sütü derin bir kaba alarak mikserle çırpın.
- Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın, sarılarını krem peynire ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Şekerin yarısını, un ya da nişastayı, kabartma tozunu ve limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çırpmaya başlayın. Üzerine kalan şekeri yavaş yavaş ekleyerek, iyice katılaşıncaya kadar çırpın.
- Yumurta beyazlarını karışıma 3 seferde ekleyerek, spatula yardımıyla köpüğünü söndürmeden yavaş yavaş karışıma yedirin.
- 20 cm'lik kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın ve karışımı içine dökün.
- Kalıbı derin bir tepsiye yerleştirerek tepsiyi kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su ile doldurun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra keki 10 dakika daha fırında bekletin ve ılıdıktan sonra dilimleyerek afiyetle tüketin.
Japon Usulü Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırırken birbirlerine karışmamalarına ve beyazlarını çırptığınız kabın kuru olmasına dikkat edin. Beyazlarını iyice katılaşıncaya kadar çırptıktan sonra karışıma eklerken nazik hareketlerle köpüğü söndürmeden karıştırın. Un yerine aynı oranda mısır nişastası, kabartma tozu yerine 1/2 çay kaşığı oranında krem tartar kullanarak da tarifinizi hazırlayabilirsiniz.
Japon Usulü Cheesecake tarifi için servis önerisi
Kekinizi üzerine pudra şekeri serperek ya da dilediğiniz bir marmelatla kaplayarak servis edebilirsiniz.