Japon Usulü Cheesecake Tarifi
Japon Usulü Cheesecake tarifi: Japon Usulü Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Japon Usulü Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Japon Usulü Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy yumurta
- 140 gram çikolata
- 90 gram şeker
- 150 gram sürülebilir beyaz peynir
- 150 mililitre süt
- 35 gram un
- 15 gram mısır nişastası
- 1 tutam tuz
- 3 gram krem tartar
Japon Usulü Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ve peyniri ısıtıp çırpıcı ile karıştırarak homojen hale getiriyoruz. Daha sonra çikolataların üzerine döküp karıştırıyoruz.
- Başka bir kapta yumurta beyazlarını tuz ve krem tartar ekleyerek düşük ayarda çırpmaya başlıyoruz.
- İyice köpürdükten sonra azar azar şeker ilave ederek yüksek hızda çırparak mereng elde ediyoruz.
- Oda sıcaklığına gelen çikolatalı karışıma yumurta sarılarını ekleyerek karıştırıyoruz. Un ve nişastayı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
- Son olarak merengi üç seferde karışıma ekleyerek yine spatula ile karıştırıyoruz.
- Pişirme kağıdı ile kapladığımız kalıba döküyoruz. Kalıbı yarısına kadar sıcak su eklediğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- 180 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Japon Usulü Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Krem tartar yerine yumurta beyazına şeklini koruması için 1-2 damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Mereng elde ettikten sonra yavaş hareketlerle karıştırmaya özen gösterirseniz daha kabarmış bir kek elde edebilirsiniz.