Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Japon Usulü Cheesecake Tarifi

Japon Usulü Cheesecake

Japon Usulü Cheesecake Tarifi

Japon Usulü Cheesecake tarifi: Japon Usulü Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Japon Usulü Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Japon Usulü Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet orta boy yumurta
  • 140 gram çikolata
  • 90 gram şeker
  • 150 gram sürülebilir beyaz peynir
  • 150 mililitre süt
  • 35 gram un
  • 15 gram mısır nişastası
  • 1 tutam tuz
  • 3 gram krem tartar

Japon Usulü Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü ve peyniri ısıtıp çırpıcı ile karıştırarak homojen hale getiriyoruz. Daha sonra çikolataların üzerine döküp karıştırıyoruz.
  • Başka bir kapta yumurta beyazlarını tuz ve krem tartar ekleyerek düşük ayarda çırpmaya başlıyoruz.
  • İyice köpürdükten sonra azar azar şeker ilave ederek yüksek hızda çırparak mereng elde ediyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelen çikolatalı karışıma yumurta sarılarını ekleyerek karıştırıyoruz. Un ve nişastayı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Son olarak merengi üç seferde karışıma ekleyerek yine spatula ile karıştırıyoruz.
  • Pişirme kağıdı ile kapladığımız kalıba döküyoruz. Kalıbı yarısına kadar sıcak su eklediğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 180 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Japon Usulü Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Krem tartar yerine yumurta beyazına şeklini koruması için 1-2 damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Mereng elde ettikten sonra yavaş hareketlerle karıştırmaya özen gösterirseniz daha kabarmış bir kek elde edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025