Japon Pankeki Tarifi
Japon Pankeki tarifi: Japon Pankeki için gerekli malzemeler nelerdir? Japon Pankeki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet orta boy
Japon Pankeki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı bal
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı su
- 1 kavanoz çikolata kreması
Japon Pankeki tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri çok hızlı olmayacak şekilde bir çırpma teliyle çırpın. Balı ekleyip karıştırın.
- Kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpma teliyle karıştırın. Suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Normal pankekten biraz daha sıvı, pürüzsüz bir karışım elde edince karışımı streç filmle kaplayıp 10 dakika dinlendirin.
- Isınmış yağsız tavaya bir kepçe yardımıyla istediğiniz boyutta dökün, üzerinde büyük baloncuklar görmeye başlayana kadar pişirin.
- Baloncuklar oluşunca pankekinizi çevirin ve 30 saniye kadar daha pişirip bir tabağa alın. Afiyet olsun.
Japon Pankeki tarifinin püf noktası nedir?
Karışım çok sıvı oldu bir yerde yanlış mı yaptım, un mu eklesem diye düşünüyorsanız hiç merak etmeyin olması gereken kıvam bu. İç dolgusu için isterseniz fıstık ezmesi, pastacı kreması veya reçel kullanabilirsiniz.