Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Jalebi Tarifi

Jalebi

Jalebi Tarifi

Jalebi tarifi: Jalebi için gerekli malzemeler nelerdir? Jalebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Jalebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak için:

  • 3/4 su bardağı sıvı yağ

Jalebi tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm hamur malzemelerini bir kabın içine alın ve güzelce karıştırın.
  • Akışkan kıvamda bir hamur elde edin. Koyu kıvamlıysa su ilave edin.
  • Üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.

Jalebi tarifinin püf noktası nedir?

Dinlenen hamurunuzun üzerinde kabarcıklar oluşmuşsa hazır hale gelmiş demektir. Kızartma yapacağınız yağın kızmış olmasına özen gösterin. Şerbetinizin ılık, tatlınızın sıcak olmasına dikkat edin. Aksi takdirde şerbetini çekmeyecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025