Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İzmir Usulü Lorlu Kurabiye Tarifi

İzmir Usulü Lorlu Kurabiye

İzmir Usulü Lorlu Kurabiye Tarifi

İzmir Usulü Lorlu Kurabiye tarifi: İzmir Usulü Lorlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? İzmir Usulü Lorlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İzmir Usulü Lorlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 500 gram lor peyniri
  • 1 aldığı kadar un

İzmir Usulü Lorlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • 3 yumurtadan birinin akını üzeri için ayıralım.
  • Bir kapta yumurtalar ile birlikte tereyağını, sıvı yağı, lor peynirimizi, şekerimizi, krema haline gelince kadar iyice karıştıralım.
  • Sıvı karışımımız üzerine un, karbonat, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz.
  • kulak memesi yumuşaklığını elde edene dek un ekliyoruz. Yumuşacık ele yapışmayan bir hamurumuz olacak .
  • istediğiniz büyüklüğe göre hamurumuzdan toplar yapıyoruz. Ben genelde 70 veya 75 adet top elde ediyorum.
  • Ankastre fırın tepsisi ile 3 tepsi kurabiye çıkıyor.
  • Hamur topları Üzerin e yumurta akı sürüp toz şeker serpiyoruz.
  • Yaklaşık 180-200 derecede 20 veya 25 dk pişiriyoruz.

İzmir Usulü Lorlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Sıvı malzemelerin homojen bir şekild e karışması .


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025