İzmir Usulü Lorlu Kurabiye Tarifi
İzmir Usulü Lorlu Kurabiye tarifi: İzmir Usulü Lorlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? İzmir Usulü Lorlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
İzmir Usulü Lorlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 500 gram lor peyniri
- 1 aldığı kadar un
İzmir Usulü Lorlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- 3 yumurtadan birinin akını üzeri için ayıralım.
- Bir kapta yumurtalar ile birlikte tereyağını, sıvı yağı, lor peynirimizi, şekerimizi, krema haline gelince kadar iyice karıştıralım.
- Sıvı karışımımız üzerine un, karbonat, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz.
- kulak memesi yumuşaklığını elde edene dek un ekliyoruz. Yumuşacık ele yapışmayan bir hamurumuz olacak .
- istediğiniz büyüklüğe göre hamurumuzdan toplar yapıyoruz. Ben genelde 70 veya 75 adet top elde ediyorum.
- Ankastre fırın tepsisi ile 3 tepsi kurabiye çıkıyor.
- Hamur topları Üzerin e yumurta akı sürüp toz şeker serpiyoruz.
- Yaklaşık 180-200 derecede 20 veya 25 dk pişiriyoruz.
İzmir Usulü Lorlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Sıvı malzemelerin homojen bir şekild e karışması .