Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İzmir Lor Kurabiyesi Tarifi

İzmir Lor Kurabiyesi

İzmir Lor Kurabiyesi Tarifi

İzmir Lor Kurabiyesi tarifi: İzmir Lor Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? İzmir Lor Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İzmir Lor Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram lor peyniri
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta (1 yumurtanın beyazı üzeri için)
  • 3/4 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (üzeri için)

İzmir Lor Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kapta lor peyniri ve toz şeker yoğurulur.
  • Bir yumurtanın tamamı ve ikinci yumurtanın sadece sarısı ilave edilir. Bir yumurtanın beyazı bir kaseye ayrılır.
  • Ayçiçek yağı da eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
  • Tamamen özleştikten sonra un, kabartma tozu ve vanilya karışımı azar azar eklenir ve yoğurmaya devam edilir.
  • Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam elde edildikten sonra cevizden biraz büyük parçalar koparılıp elde yuvarlanır.
  • Parçalara tam bir top şekli verilip, önce yumurta akına sonra toz şekere batırılıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • 175°C sıcaklıkta, fırının orta rafında, yaklaşık 25 dakikada pişirilir.

İzmir Lor Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?

1 gün önceden yaparsanız bayatlayınca daha güzel oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025