İzmir Lor Kurabiyesi Tarifi
İzmir Lor Kurabiyesi tarifi: İzmir Lor Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? İzmir Lor Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
İzmir Lor Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram lor peyniri
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta (1 yumurtanın beyazı üzeri için)
- 3/4 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5-4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker (üzeri için)
İzmir Lor Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kapta lor peyniri ve toz şeker yoğurulur.
- Bir yumurtanın tamamı ve ikinci yumurtanın sadece sarısı ilave edilir. Bir yumurtanın beyazı bir kaseye ayrılır.
- Ayçiçek yağı da eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
- Tamamen özleştikten sonra un, kabartma tozu ve vanilya karışımı azar azar eklenir ve yoğurmaya devam edilir.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam elde edildikten sonra cevizden biraz büyük parçalar koparılıp elde yuvarlanır.
- Parçalara tam bir top şekli verilip, önce yumurta akına sonra toz şekere batırılıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- 175°C sıcaklıkta, fırının orta rafında, yaklaşık 25 dakikada pişirilir.
İzmir Lor Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
1 gün önceden yaparsanız bayatlayınca daha güzel oluyor.