İzmir Lokması Tarifi
İzmir Lokması tarifi: İzmir Lokması için gerekli malzemeler nelerdir? İzmir Lokması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
İzmir Lokması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
Kızartmak için:
İzmir Lokması tarifi nasıl yapılır?
- Orta boy bir tencerenin içine su ve toz şekeri alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan sonra göz göz olana kadar kaynatmaya devam edin. Ardından limon suyu ilave edin.
- Kıvamı iyice koyulaştığında ocaktan alın. Oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
İzmir Lokması tarifinin püf noktası nedir?
Şekillerini özel sıkma makinelerini kullanarak da verebilirsiniz. Ortası delik biçimde yapmak istemezseniz tarifi yuvarlak, minik toplar olarak da yapmanız mümkün.
İzmir Lokması tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine tarçın serperek tüketebilirsiniz.