İzmir Bomba Tatlısı Tarifi
İzmir Bomba Tatlısı tarifi: İzmir Bomba Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İzmir Bomba Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
İzmir Bomba Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 500 gram çikolata kreması
İzmir Bomba Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Un, su, şeker ve sıvı yağı bir kaba alıp kıvam alana kadar yoğuralım. (ele çok yapışmayacak yumuşak bir hamur olacak)
- Hazırladığımız hamuru yarım saat dinlendirelim.
- Dinlendirdigimiz hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Bu esnada fırını 250 derecede alt üst çalıştıralım.
- Hazırladığımız küçük bezelerimizi merdane yardımıyla ince olacak şekilde açalım ve ortasına 1 tatlı kaşığı çikolata koyup bohça şeklinde kapatalım.
- Hamuru birleştirdiğimiz noktadan fazla olan parçayı keselim öyle birleştirelim.
- Fırın tepsisine dizelim ve fırına verelim. Afiyet olsun.
İzmir Bomba Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Pişerken başında durun ki kurabiyeler yanmasın.
İzmir Bomba Tatlısı tarifi için servis önerisi
Ister sıcak ister soğuk yiyin her türlü çok güzel :)