Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İzmir Bomba Tarifi

İzmir Bomba

İzmir Bomba Tarifi

İzmir Bomba tarifi: İzmir Bomba için gerekli malzemeler nelerdir? İzmir Bomba nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İzmir Bomba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1,5-2 su bardağı un (unun kalitesine göre değişebilir)

İçi için:

  • 1 kavanoz sürülebilir çikolata

İzmir Bomba tarifi nasıl yapılır?

  • Tatlımızın hamuru için derin bir kabın içerisine suyu, sıvı yağı, şekeri, vanilyayı alalım.
  • Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırıp, yoğuralım.
  • Kıvam alan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Hamurumuza şekil verme aşamasına geçmeden önce fırınımızı en yüksek derecede alt-üst ayarda çalıştırın.
  • Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim.
  • Daha sonra hamur kesme aparatı ya da bıçak yardımı ile hamurumuzu 18 veya 20 parçaya ayıralım ve küçük küçük bezeler haline getirelim.
  • Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, elimiz ile bastırarak hafifçe genişletelim.
  • Daha sonra oklava yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım.
  • Hamur yağlı olduğu için açma işlemini zorlanmadan, kolayca yapabilirsiniz.
  • Açtığımız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından kaşık ile koyalım ve bohça şeklinde kapatalım.
  • Hamuru açıklık kalmayacak şekilde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise makas yardımı ile keselim.
  • Fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim. Hamurun tepsiye yapışmaması ve tepsinin kirlenmemesi için tercih ediyorum.
  • Hazırladığımız İzmir bombamızı topladığımız kısım alta gelecek şekilde pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
  • Tüm bezelerimiz bitene kadar sırası ile aynı işlemi uygulayalım.
  • Tatlımızı fırına sürelim ve fırınımızın ayarını 220°C ye düşürelim, fanlı olarak pişirelim.
  • Pişirme işlemini fırının başından ayrılmadan, dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025