İzmir Bomba Tarifi
İzmir Bomba tarifi: İzmir Bomba için gerekli malzemeler nelerdir? İzmir Bomba nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 adet
İzmir Bomba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5-2 su bardağı un (unun kalitesine göre değişebilir)
İçi için:
- 1 kavanoz sürülebilir çikolata
İzmir Bomba tarifi nasıl yapılır?
- Tatlımızın hamuru için derin bir kabın içerisine suyu, sıvı yağı, şekeri, vanilyayı alalım.
- Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırıp, yoğuralım.
- Kıvam alan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Hamurumuza şekil verme aşamasına geçmeden önce fırınımızı en yüksek derecede alt-üst ayarda çalıştırın.
- Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim.
- Daha sonra hamur kesme aparatı ya da bıçak yardımı ile hamurumuzu 18 veya 20 parçaya ayıralım ve küçük küçük bezeler haline getirelim.
- Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, elimiz ile bastırarak hafifçe genişletelim.
- Daha sonra oklava yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım.
- Hamur yağlı olduğu için açma işlemini zorlanmadan, kolayca yapabilirsiniz.
- Açtığımız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından kaşık ile koyalım ve bohça şeklinde kapatalım.
- Hamuru açıklık kalmayacak şekilde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise makas yardımı ile keselim.
- Fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim. Hamurun tepsiye yapışmaması ve tepsinin kirlenmemesi için tercih ediyorum.
- Hazırladığımız İzmir bombamızı topladığımız kısım alta gelecek şekilde pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
- Tüm bezelerimiz bitene kadar sırası ile aynı işlemi uygulayalım.
- Tatlımızı fırına sürelim ve fırınımızın ayarını 220°C ye düşürelim, fanlı olarak pişirelim.
- Pişirme işlemini fırının başından ayrılmadan, dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. Afiyet olsun.