Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Izgarella’lı Mantarlı ve Fesleğenli Makarna Tarifi

Izgarella’lı Mantarlı ve Fesleğenli Makarna

Izgarella’lı Mantarlı ve Fesleğenli Makarna Tarifi

Izgarella’lı Mantarlı ve Fesleğenli Makarna tarifi: Izgarella’lı Mantarlı ve Fesleğenli Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Izgarella’lı Mantarlı ve Fesleğenli Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Izgarella’lı Mantarlı ve Fesleğenli Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 120 gram
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 paket linguine makarna
  • 1/2 demet taze fesleğen (yaprakları)
  • 1 avuç ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı su
  • 6 adet mantar (küp doğranmış)
  • 1 adet kiraz domates (süslemek için)
  • 4-5 adet fesleğen yaprağı (süslemek için)

Izgarella’lı Mantarlı ve Fesleğenli Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Makarnayı bol tuzlu kaynar suda 6 dakika haşlayın.
  • Fesleğen yaprakları, ceviz, sarımsak, tuz, zeytinyağı ve suyu blenderdan geçirip püre haline getirin.
  • Derin bir tavada tereyağını eritin ve küp doğranmış mantarları 1-2 dakika soteleyin. Tavaya fesleğenli karışımı ve kremayı da ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Makarnayı süzün ve hafif suyuyla birlikte sosun içine koyup sosu çekene kadar birkaç dakika soteleyin. İhtiyaç halinde azar azar makarna suyundan da ekleyebilirsiniz.
  • Izgarella'yı dilimleyin ve yağlanmış kızgın ızgara tavasında her iki yüzünü otuzar saniye kızartın.
  • Makarnayı servis tabağına alın, Izgarella parçalarını makarnanın üstüne yerleştirin, son olarak domates parçaları ve fesleğen yaprakları ile servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025