Izgarella’lı Mantarlı ve Fesleğenli Makarna Tarifi
Izgarella’lı Mantarlı ve Fesleğenli Makarna tarifi: Izgarella’lı Mantarlı ve Fesleğenli Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Izgarella’lı Mantarlı ve Fesleğenli Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Izgarella’lı Mantarlı ve Fesleğenli Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 paket linguine makarna
- 1/2 demet taze fesleğen (yaprakları)
- 1 avuç ceviz
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı su
- 6 adet mantar (küp doğranmış)
- 1 adet kiraz domates (süslemek için)
- 4-5 adet fesleğen yaprağı (süslemek için)
Izgarella’lı Mantarlı ve Fesleğenli Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Makarnayı bol tuzlu kaynar suda 6 dakika haşlayın.
- Fesleğen yaprakları, ceviz, sarımsak, tuz, zeytinyağı ve suyu blenderdan geçirip püre haline getirin.
- Derin bir tavada tereyağını eritin ve küp doğranmış mantarları 1-2 dakika soteleyin. Tavaya fesleğenli karışımı ve kremayı da ekleyip bir taşım kaynatın.
- Makarnayı süzün ve hafif suyuyla birlikte sosun içine koyup sosu çekene kadar birkaç dakika soteleyin. İhtiyaç halinde azar azar makarna suyundan da ekleyebilirsiniz.
- Izgarella'yı dilimleyin ve yağlanmış kızgın ızgara tavasında her iki yüzünü otuzar saniye kızartın.
- Makarnayı servis tabağına alın, Izgarella parçalarını makarnanın üstüne yerleştirin, son olarak domates parçaları ve fesleğen yaprakları ile servis edin. Afiyet olsun.