Izgarella Dürüm Tarifi
Izgarella Dürüm tarifi: Izgarella Dürüm için gerekli malzemeler nelerdir? Izgarella Dürüm nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Izgarella Dürüm yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dürüm için:
- 6 parça
- 4 adet lavaş
- 8 parça kıvırcık marul yaprağı
- 2 adet kapya biber
- 8 adet yeşil biber
Sos için:
- 150 gram Süzme Peynir
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
Izgarella Dürüm tarifi nasıl yapılır?
- Kapya biber ve yeşil biberi yıkayın, tohumlarını ayırarak ince ince jülyen doğrayın. Bir miktar zeytinyağı ile yüksek ateşte 3-4 dakika soteleyin.
- Izgarella parçalarını iki dilim olacak şekilde ortadan ikiye kesin ve renk alıncaya dek iki yüzünü de ızgarada pişirin.
- Közlenmiş kırmızı biberleri doğrayın ve Sütaş Süzme Peynir'le mutfak robotunda homojen hale gelinceye dek çekin.
- Lavaşın içerisine marul yapraklarını yerleştirin. Ardından sotelemiş olduğunuz biberleri koyun.
- Izgarada pişirmiş olduğunuz Izgarella'ları da eşit bir şekilde lavaşlara yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Közlenmiş kırmızlı biberli peynir sosla servis edin. Afiyet olsun!