Izgara Tavuk Tarifi
Izgara Tavuk tarifi: Izgara Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Izgara Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Izgara Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Izgara Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları yıkayıp uzun ince dilimler halinde doğrayın. Derin bir kaba tavukları alın. Üzerine tuzu, sirkeyi, limon suyunu, zeytinyağını ve ezilmiş sarımsağı ilave edip güzelce tavuklara yedirin.
- Üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında 15 dakika bekletin.
- Ardından bir kapta yoğurdu, karabiberi, kırmızı toz biberi, kekiği güzelce çırpın. Yoğurtlu sosu tavukların üzerine döküp tavuklara iyice yedirin.
- Tekrar ağzını streç filmle kapatarak buzdolabında 30 dakika bekletin. Son olarak tavanızda pişirip servis edin. Afiyet olsun.