Izgara Takoz Palamut Tarifi
Izgara Takoz Palamut tarifi: Izgara Takoz Palamut için gerekli malzemeler nelerdir? Izgara Takoz Palamut nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Izgara Takoz Palamut yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy palamut
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Servisi için:
- 1 adet orta boy domates
- 2 adet orta boy yeşil biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet limon
Izgara Takoz Palamut tarifi nasıl yapılır?
- Karın kısmını açtığınız palamudun iç kısmını temizleyin. Keskin bir bıçak yardımıyla kafa kısmını kestiğiniz palamudu, kalın dilimler halinde kesin.
- Kanının akması için takoz balık dilimlerini bol suda yıkayın. Fazla sularını süzdürdükten sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
- Palamut dilimlerini tuzladıktan sonra kızdırılmış ızgaraya aralıklı olarak dizin. Aralarda üzerlerine zeytinyağı sürdüğünüz balık dilimlerini arkalı önlü ters çevirerek pişirin.
- Servisi esnasında yer vermek üzere domates ve kuru soğanı halka halka dilimleyin. Yeşil biberleri iri parçalar halinde kesin. Dilimlediğiniz tüm sebzeleri ızgarada pişirin.
- Servis tabağına aldığınız ızgara palamut dilimlerini, ızgara sebze ve arzuya göre limon dilimleriyle birlikte bekletmeden, sıcak olarak servis edin. Balığa hayır diyemeyecek sevdiklerinizle paylaşın.
Izgara Takoz Palamut tarifinin püf noktası nedir?
İç kısmını aldığınız palamudu dilimledikten sonra kanını akıtması için bol suda yıkamanız ve kuruladıktan sonra kızartmanız gerekmektedir.