Izgara Sebze Tarifi
Izgara Sebze tarifi: Izgara Sebze için gerekli malzemeler nelerdir? Izgara Sebze nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Izgara Sebze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy patlıcan
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy kırmızı biber
- 10 adet kiraz domates
Pesto sos için:
- 1 büyük demet taze fesleğen
- 50 gram çam fıstığı
- 75 gram parmesan peyniri
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1/4 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi (arzuya göre)
Izgara Sebze tarifi nasıl yapılır?
- Uç kısımlarını aldığınız kabak ve patlıcanları, kabuklarını soymadan iri parçalar halinde kesin.
- Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız etli kırmızı biberleri iri parçalar halinde kesin. Kiraz domateslerin sap kısımlarını çıkartın.
- Doğranmış sebzeleri ve bütün kiraz domatesleri sırasıyla tahta şişlere geçirin.
- Üzerlerine bir yumurta fırçası yardımıyla zeytinyağı sürdükten sonra yağlı kağıt üzerinde fırında ya da ızgarada renk alana kadar pişirin.
- Pesto sosu hazırlamak için; yaprak yaprak ayıklayıp, bol suda yıkadığınız fesleğenleri kuruladıktan sonra incecik kıyın.
- Çıtırlık kazanması ve aromasının daha yoğun hissedilmesi için çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kadar kavurun.
- Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları ayıkladıktan sonra tuz ilavesi ile bir havanda dövün.
- Ezilmiş sarımsakları, kavrulmuş çam fıstıkları ve kıyılmış fesleğen yaprakları ile mutfak robotunda püre haline getirin.
- Rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
- Izgara sebzeleri servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine kıvam alan pesto sosu ve nar ekşisini gezdirin. Bekletmeden ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Izgara Sebze tarifinin püf noktası nedir?
Izgarada pişecek olan sebzeleri aralarda çevirmeyi unutmayın. Aralarda üzerine zeytinyağı sürün.
Izgara Sebze tarifi için servis önerisi
Hazırladığınız pesto sosu nar ekşisiyle karıştırıp farklı bir tat yakalayabilirsiniz.