Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Izgara Kuzu Pirzola Tarifi

Izgara Kuzu Pirzola

Izgara Kuzu Pirzola Tarifi

Izgara Kuzu Pirzola tarifi: Izgara Kuzu Pirzola için gerekli malzemeler nelerdir? Izgara Kuzu Pirzola nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Izgara Kuzu Pirzola yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet kalem pirzola
  • 3 adet orta boy kapya biber
  • 5 gram nar ekşisi
  • 70 gram süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz kimyon
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 4 dal maydanoz

Izgara Kuzu Pirzola tarifi nasıl yapılır?

  • Kalem pirzolaları; tuz, taze çekilmiş tane karabiber, iki yemek kaşığı zeytinyağı ve kuru kekik ile marine edin.
  • Kapya biberleri közleyin, kabuklarını soyun ve doğrayın. Nar ekşisi ve iki yemek kaşığı kadar zeytinyağıyla tatlandırın. Maydanoz yapraklarını ince ince doğrayın.
  • Süzme yoğurdu, kalan iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve toz kimyon ilavesiyle karıştırın.
  • Temel hazırlıkları yaptıktan sonra marine pirzolaları ızgara ya da tavada pişirin. İsteğinize göre pişirme derecesini ayarlayıp etleri pişirdikten sonra 3-4 dakika kadar dinlendirin.
  • Servis tabağının en altına yoğurdu, üzerine pişirdikten sonra dinlendirdiğiniz kuzu pirzolaları koyun. Son olarak da ekşili köz biberi ekleyin.
  • İnce ince kıyılmış maydanozları pirzolaların üzerine gezdirip bekletmeden servis edin.

Izgara Kuzu Pirzola tarifinin püf noktası nedir?

Vaktinize göre kalem pirzolaları buzdolabında uzun bir süre dinlendirebilirsiniz.İsteğinize göre kapya biber karışımına doğranmış kapari turşusu da ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025