Izgara Köfte ve Pilav Tarifi
Izgara Köfte ve Pilav tarifi: Izgara Köfte ve Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Izgara Köfte ve Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Izgara Köfte ve Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pilavı için:
- 1/2 su bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı bulgur
- 3 su bardağı tavuk suyu (normal su da kullanılabilir)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Köfte İçin;
- 500 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 dal maydanoz
- 1 adet yumurta
- 3 dilim bayat ekmek
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Izgara Köfte ve Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pilav tenceresine tereyağ ile sıvıyağ alın, orta ısıda tel şehriyeyi rengi pembeleşene dek kavuralım.
- Bulguru suyla yıkayıp süzün ve tencereye ilave edip karıştırın. Tuzunu ekleyin.
- Üzerine haşlanmış tavuk suyunu ilave edip bir kez karıştırıp pilavın suyunu çekene dek pişirin. Suyunu çeken bulgur pilavının üzerine havlu kağıt koyun kapağını kapatıp kenarda demlenmeye bırakın.
Izgara Köfte ve Pilav tarifi için servis önerisi
İsteğe göre domates dilimleri ve maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.