Izgara Köfte Tarifi
Izgara Köfte tarifi: Izgara Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Izgara Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Izgara Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram orta yağlı kıyma (dana-koyun karışık)
- 1 dilim bayat ekmek içi
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Izgara Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Orta yağlı 600 gram kıymayı karıştırma kabına alın. İçerisinde 1 yumurta, 1 adet rendelenmiş kuru soğan, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı tuz ve karabiberi katın.
- Tüm malzemelerini eklediğiniz köfte harcını kıvam alıp, toparlanana kadar yoğurun ve üzerine streç film kapatıp en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın
- Su ile ıslattığınız ellerinizle köftelere yassı şeklini verin.
- Köfteleri yağladığınız kızgın tavaya dizin.
- Ters yüz ederek pişirmeye başlayın. Tüm köfteler pişirilene kadar bu işleme devam edin.
- Köfteleriniz hazır, sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Izgara Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığınız köfteleri, buzdolabında ve kapalı bir kapta en az 2 saat kadar dinlendirecekseniz yumurta eklemeden de yapışmayan ve lezzetli köfteler hazırlayabilirsiniz.Izgara köfte yapımında kullanacağınız kıyma, dana ve koyun etinden karışık olarak hazırlanan orta yağlı kıyma olmalı, uzun süre yoğurulduktan sonra şekil verilmelidir.