Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Izgara Kaya Levreği Tarifi

Izgara Kaya Levreği

Izgara Kaya Levreği Tarifi

Izgara Kaya Levreği tarifi: Izgara Kaya Levreği için gerekli malzemeler nelerdir? Izgara Kaya Levreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Izgara Kaya Levreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram fileto kaya levreği

Patates püresi için:

  • 250 gram patates
  • 30 gram krema
  • 30 gram fesleğen

Susam yağlı sos için:

  • 100 ml. pirinç sirkesi
  • 60 ml. susam yağı
  • 100 gram bal
  • 80 ml. beyaz şarap sirkesi
  • 120 ml. soya sos
  • 40 gram tane hardal
  • 60 ml. limon suyu
  • 460 ml. zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı maldon deniz tuzu
  • 1 gram karabiber

Deniz börülcesi salatası:

  • 100 gram deniz börülcesi (ayıklanmış ve kısa süre haşlanmış
  • 1 adet baby turp (haşlanmış)
  • 1 küçük kök taze zencefil
  • 1/4 demet taze roka yaprağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı toz beyaz biber
  • 1/2 çay kaşığı kuru lavanta

Izgara Kaya Levreği tarifi nasıl yapılır?

  • Deniz börülcesi salatası ve yemeğin servisinde kullanacağınız susam yağlı sos için; pirinç sirkesi, susam yağı, bal, beyaz şarap sirkesi, soya sos, tane hardal, limon suyu ve karabiberi blender yardımıyla karıştırın.
  • Zeytinyağı ve deniz tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra daha sonra kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
  • Patates püresi için; kaynar suda patatesleri haşlayın. Fesleğen ve kremayı mutfak robotunda karıştırıp sos haline getirin. Sıcağı sıcağına püre haline getirdiğiniz haşlanmış patatesleri fesleğenli krema karışımıyla karıştırın.
  • Deniz börülcesi salatası için sıcak suda kısa sürede haşlanmış ve soğuk suda şoklanmış deniz börülcelerini; haşlanıp ikiye bölünmüş körpe turp, ayıklanmış roka yaprakları, kabuğu soyulduktan sonra şeritler halinde kesilmiş taze zencefil, tuz ve toz beyaz biberle harmanlayın. Önceden hazırladığınız susam yağlı sosun bir kısmıyla tatlandırın.
  • Kılçıkları ayıklanmış, derisi üzerinde kaya levreğini ızgarada ters yüz edip yüksek ateşte pişirin. Hazırladığınız fesleğenli patates püresini servis tabağına alın. Üzerine ızgara balığı yerleştirin. Deniz börülceli salata ve kuru lavanta ile süsleyin. Üzerine susam yağlı sos gezdirip bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Izgara Kaya Levreği tarifinin püf noktası nedir?

Izgarada pişirme esnasında dağılmaması için; fileto kaya levreğinin derisini üzerinde bırakın.Hazırladığınız susam yağlı sos çok kullanımlıktır. Arzu ettiğiniz sote yemekleri  ve salata yapımında kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025