Izgara Kasap Köfte Tarifi
Izgara Kasap Köfte tarifi: Izgara Kasap Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Izgara Kasap Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Izgara Kasap Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram orta yağlı dana kıyması
- 500 gram orta yağlı kuzu kıyması
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 4 diş sarımsak
- 2 dilim tost ekmeği
- 50 gram kars gravyer peyniri
- 10 gram tuz
- 5 gram kimyon
- 5 gram karabiber
Izgara Kasap Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Köftenin harcını hazırlamak için; orta yağlı dana ve kuzu kıymasını derin bir karıştırma kabına alın. Büyük boy kuru soğan ve sarımsakları rendeleyin. Tost ekmeklerinin iç kısmını ufalayın.
- Yumurta, rendelenmiş Kars gravyer peyniri, sarımsak, kuru soğan, ufalanmış ekmek içi, tuz, kimyon ve karabiber kattığınız köfte harcını yoğurun.
- Buzdolabında beklettiğiniz köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde yuvarladıktan sonra şekil verin.
- Izgara ya da kızdırılmış ızgara izli yağsız tavada hazırladığınız köfteleri arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
- Arzu ettiğiniz garnitürlerle birlikte bekletmeden servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.
Izgara Kasap Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Daha lezzetli ve sulu köfteler hazırlamak için; köfte harcını önceden hazırlayıp, buzdolabında iki saat kadar bekletebilirsiniz.