Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Izgara Kasap Köfte Tarifi

Izgara Kasap Köfte

Izgara Kasap Köfte Tarifi

Izgara Kasap Köfte tarifi: Izgara Kasap Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Izgara Kasap Köfte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Izgara Kasap Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram orta yağlı dana kıyması
  • 500 gram orta yağlı kuzu kıyması
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 4 diş sarımsak
  • 2 dilim tost ekmeği
  • 50 gram kars gravyer peyniri
  • 10 gram tuz
  • 5 gram kimyon
  • 5 gram karabiber

Izgara Kasap Köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Köftenin harcını hazırlamak için; orta yağlı dana ve kuzu kıymasını derin bir karıştırma kabına alın. Büyük boy kuru soğan ve sarımsakları rendeleyin. Tost ekmeklerinin iç kısmını ufalayın.
  • Yumurta, rendelenmiş Kars gravyer peyniri, sarımsak, kuru soğan, ufalanmış ekmek içi, tuz, kimyon ve karabiber kattığınız köfte harcını yoğurun.
  • Buzdolabında beklettiğiniz köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde yuvarladıktan sonra şekil verin.
  • Izgara ya da kızdırılmış ızgara izli yağsız tavada hazırladığınız köfteleri arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
  • Arzu ettiğiniz garnitürlerle birlikte bekletmeden servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Izgara Kasap Köfte tarifinin püf noktası nedir?

Daha lezzetli ve sulu köfteler hazırlamak için; köfte harcını önceden hazırlayıp, buzdolabında iki saat kadar bekletebilirsiniz. 


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025