Izgara Dana Bonfile Tarifi
Izgara Dana Bonfile tarifi: Izgara Dana Bonfile için gerekli malzemeler nelerdir? Izgara Dana Bonfile nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Izgara Dana Bonfile yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Marinasyon karışımı için:
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1 dal biberiye
- 1 dal taze kekik
Servisi için:
- 120 gram fesleğenli patates püresi
- 70 gram haşlanmış ve sotelenmiş karışık sebze
Izgara Dana Bonfile tarifi nasıl yapılır?
- Dana bonfileyi sinir ve yağ kısımlarından arındırdıktan sonra porsiyonluk olarak hazırlayın.
- Marinasyon karışımı için; ayçiçek yağı, süt, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, taze çekilmiş tane karabiber, biberiye ve taze kekiği derin bir kapta karıştırın.
- Marinasyon karışımına yatırdığınız dana bonfileyi, lezzetlenmesi ve yumuşaması için arzu ettiğiniz süre boyunca bu karışımda bekletin. (Şefin tavsiyesi 3 gün)
- Marinasyonda bekleyen dana bonfileyi, önceden ısıtılmış ızgara ya da ızgara izli döküm tavada arzu ettiğiniz pişirme derecesine gelene kadar ters yüz ederek pişirin.
- Haşlandıktan sonra zeytinyağında baharatlarla sotelenen karışık mevsim sebzeleri ve fesleğenli patates püresi eşliğinde bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Izgara Dana Bonfile tarifinin püf noktası nedir?
Grissini Restaurant'ta porsiyonluk olarak hazırlanmış dana bonfileler hazırlanan marinasyon karışımında üç gün boyunca bekledikten sonra ızgarada pişiriliyor.
Izgara Dana Bonfile tarifi için servis önerisi
Karışık Çin sebzeleri ya da patates püresi yerine bonfileyi arzu ettiğiniz sebzelerle birlikte servis edebilirsiniz.