Izgara Ahtapot (Polpo alla griglia) Tarifi
Izgara Ahtapot (Polpo alla griglia) tarifi: Izgara Ahtapot (Polpo alla griglia) için gerekli malzemeler nelerdir? Izgara Ahtapot (Polpo alla griglia) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
4 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Izgara Ahtapot (Polpo alla griglia) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 90 gram ahtapot (haşlanmış)
- 80 gram domates
- 140 gram taze patates
- 2 gram frenk soğanı
- 25 gram börülce fasulye
- 35 gram karışık salata
- 30 gram taze sıkılmış lime suyu (yeşil limon)
- 20 gram zeytinyağı
- 1 gram tuz
- 1 gram karabiber
Izgara Ahtapot (Polpo alla griglia) tarifi nasıl yapılır?
- Uzun saatler boyunca, sıcak suda pişirdiğiniz ahtapotu porsiyonlara ayırın. Izgara üzerinde ters yüz edip kısa sürede pişirin.
- Taze patatesleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri ezerek püre haline getirin.
- Hazırladığınız patates püresini lime suyu, zeytinyağı, küçük küçük doğranmış frenk soğanı, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın.
- Karışık salatayı soslayıp servis tabağının orta kısmına yerleştirin. Patates püresine kaşık yardımıyla şekil verin. Izgara ahtapotu, haşlanmış börülce fasulye ve domates dilimleri eşliğinde sıcak olarak servis edin.
Izgara Ahtapot (Polpo alla griglia) tarifinin püf noktası nedir?
Izgara ahtapotu hazırlamak için; büyük boy bir ahtapotu elma sirkesi, esmer şeker, defne yaprağı, tuz ve zeytinyağı ilavesiyle bir pişirme poşetinde, 80-90 derece suda 3-4 saat kadar pişirin. Sonrasında ızgarada pişirin.